Ce este profitul operațional?

0
530
Ce este profitul operațional?

Ce este profitul operațional? Acest tip de profit mai este cunoscut și sub numele de EBIT (Earnings before Interest and Taxes) sau profitul înainte de dobânzi și impozite. Profitul operațional se obține prin scăderea cheltuielilor operaționale din profitul brut. În cadrul cheltuielilor operaționale sunt incluse cheltuielile de marketing, administrative și generale ale companiei, cum ar fi cheltuielile cu sediul, utilitățile, cheltuieli de marketing și unele salarii. 

Profitul operațional este un indicator financiar foarte important deoarece mmăsoară performanța companiei strict din activitatea operațională. Mai exact, profitul operațional măsoară performanța cu care firma ta realizează activitatea de bază. Este urmărit îndeaproape atât de acționari, cât și de potențialii investitori deoarece reflectă atât cererea pentru produsele companiei (venituri operaționale), cât și eficiența companiei în livrarea acestora (cheltuieli operaționale).

Pentru a ști cât de performantă este afacerea analizează și celelalte două tipuri de profit.

Rămâi informat pentru afacerea ta!

Articolul precedentCe este profitul net?
Articolul următorObligația raportării tranzacțiilor mai mari de 10.000 € către ONPCSB – norme de aplicare conform Ordin 37/2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.