Profitul reprezintă banii care rămân în firmă după ce s-au achitat toate cheltuielile și taxele. Principalul obiectiv al oricărui antreprenor este de a evita pierderile și de a crește profitul. Fie că este vorba de un stand de limonadă sau de o corporație, obiectivul principal al oricărei afaceri este de a câștiga bani. Prin urmare, performanța unei afaceri se bazează pe profitabilitate, în diferitele sale forme. Unii analiști sunt interesați de rentabilitatea de top, în timp ce alții sunt interesați de profitabilitatea înainte de impozite și alte cheltuieli. Alții încă se preocupă de rentabilitate numai după ce au fost plătite toate cheltuielile. Iată care sunt indicatorii care îți măsoară profitabilitatea afacerii.
1.100 de firme anchetate de DNA pentru posibila fraudare în cadrul Măsurii 3, Granturi pentru IMM. Lista completă a aplicațiilor suspecte a fost făcută publică. Europa Liberă a obținut o parte din documentele primite de DNA cu privire la posibila fraudare a programului.
Fonduri nerambursabile de până la 100.000 euro prin programul de Digitalizare a IMM-urilor. Prin schema de ajutor de minimis aprobată prin Ordinul 1468/4255 poți achiziționa echipamente și servicii IT&C, în vederea digitalizării activității curente. Află care sunt condițiile și beneficiarii eligibili, precum și lista finală a codurilor CAEN excluse de la finanțare în Programul de digitalizare a IMM-urilor.
Schema de ajutor de stat pentru HoReCa și Turism - Până la 800.000 €/beneficiar - Prin intermediul acestei măsuri de sprijin Guvernul are ca obiectiv relansarea acestui sector, prin salvarea din pragul insolvenței și a falimentului a unui număr mare de firme care activează în industria ospitalității.
Pandemia a lovit cu putere la nivel economic în toate domeniile. Totuși, cel mai puternic afectate au fost cu certitudine HoReCa și agențiile de turism. După luni de restricții restaurantele, hotelurile, pensiunile și agențiile de turism au nevoie de ajutor, care vine prin OUG 224. Dacă și tu deții o firmă în industria ospitalității, atunci acest sprijin este pentru tine. Află care sunt condițiile și cum îți poți relansa afacerea cu ajutorul granturilor oferite prin OUG 224/2020.
Fonduri europene pentru IMM-uri: Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală alocă 20 de milioane de euro pentru IMM-urile care doresc să înregistreze mărci și desene industriale! Începând cu data de 11 ianuarie 2021 s-a dat startul înscrierilor pentru subvențiile în valoare totală de 20 milioane de euro, alocate de Oficiul European IMM-urilor care doresc să înregistreze mărci, desene sau modele industriale.
Până la 1500 de lei pentru grădiniță de la angajator! În ce condiții se acordă și cum își decontează angajatorul cheltuiala? Conform unui nou act normativ, începând cu 1 ianuarie 2021, angajatorii plătitori de impozit pe profit pot suporta cheltuielile cu taxele de școlarizare pentru salariații care au copii înscriși într-o unitate de învățământ timpurie – creșă sau grădiniță. Astfel, ei pot beneficia de decontarea cheltuielilor cu educația timpurie a copiilor minori în sumă de până la 1.500 lei lunar.
Poate că premisele nu sunt tocmai optimiste, dar depinde de fiecare dintre noi ca 2021 să fie un an mai bun. Este important să găsim resursele, inspirația și ambiția de a învăța cum să fim antreprenori de succes într-o perioadă incertă. Iată de ce au nevoie antreprenorii de la 2021?
De ce au nevoie antreprenorii de la 2021? Este probabil întrebarea de la care ar trebui să pornească orice antreprenor în momentul planificării acestui an. Pandemia de coronavirus a produs o serie de schimbări pe plan personal, sanitar, dar mai ales la nivelul mediului de afaceri. Cu toate restricțiile care au dus la frânarea unor domenii puternice precum HoReCa și turismul, este normal acum să ne întrebăm: Cum va arăta mediul de business în anul 2021? Care sunt soluțiile pentru resuscitarea afacerilor? Cum putem adapta business-ul la noile condiții? și cel mai important ➡︎ De ce au nevoie antreprenorii de la 2021?
Zile libere pentru părinți - Cine poate beneficia de zile libere plătite conform OUG 147 și care este cuantumul indemnizației?