Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora!

0
110
Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora!
Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora!

Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora! Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că din 4 ianuarie 2021 tinerii fermieri din afara țării vor putea să se înscrie în cadrul programului „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

Noutatea acestei sesiuni constă în eliminarea unor condiții care trebuiau îndeplinite pentru accesarea submăsurii. Astfel este facilitat accesul tinerilor din DIASPORA care vor să se instaleze ca tineri fermieri în zonele rurale și să dezvolte exploatații agricole.

Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte pentru tinerii fermieri din diaspora este de 20.000.000 euro.

Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora!

De astăzi, 4 ianuarie 2021, s-a lansat sesiunea de depunere de proiecte pentru sub-măsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” – DIASPORA. Obiectivul schemei este de a sprijini întoarcerea tinerilor în țară pentru a începe o activitate agricolă.

Ce trebuie să știe tinerii din diaspora despre măsura de sprijin?

Un aspect foarte important este perioada de înscriere, care începe de astăzi, 4 ianuarie, ora 9:00, înscrierile fiind posibile până cel mai târziu, 4 mai 2021, ora 16:00.

Schema are un buget total de 20 milioane de euro, și vor fi alocați tinerilor din diaspora care doresc să înceapă o activitate agricolă în țară, și care îndeplinesc condițiile prevăzute.

Cine poate beneficia de fondurile nerambursabile din sub-măsura 6.1? Condiții pentru tinerii fermieri din diaspora

Fondurile nerambursabile de 20 milioane de euro vor fi alocate exclusiv tinerilor din diaspora care

  • doresc să revină în țară pentru a începe o activitate agricolă
  • au absolvit în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre UE sau țări terțe UE;
  • au avut un loc de muncă în țări membre UE sau tări terțe UE în domeniul agricol, agro- alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni dinaintea depunerii cererii de finanțare. 

Cum se vor aloca cele 20 milioane de euro? Pragurile de calitate pe care tinerii fermieri trebuie să le atingă

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă este de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pornește de la 70 de puncte, descrescând lunar cu 15 puncte. Astfel, în ultima lună de sesiune, în perioada 5 aprilie – 4 mai, pragul lunar de calitate va fi de 25 de puncte. 

Praguri de calitate lunară:

  • 70 de puncte (4 ianuarie – 4 februarie)
  • 55 de puncte (5 februarie – 4 martie)
  • 40 de puncte (5 martie – 4 aprilie)
  • 25 de puncte (5 aprilie – 4 mai)

Cum se pot înscrie tinerii fermieri?

Banii puși la dispoziție pentru fiecare solicitant eligibil prin programul cu fonduri europene 100% nerambursabile sunt în cuantum de 40.000 – 50.000 euro. Sprijinul se acordă sub formă de primă în două tranșe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare
  • 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare

Dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute, atunci tinerii se pot înscrie pentru fondurile nerambursabile în perioada 4 ianuarie, ora 9:00 – 4 mai 2021, ora 16:00. Înscrierile se fac exclusiv online, pe www.afir.info. De asemenea, Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Vrei să nu mai muncești departe de cei dragi, în străinătate? Devino antreprenor cu fondurile europene alocate pentru tinerii fermieri din diaspora!

Articolul precedentDe ce au nevoie antreprenorii de la 2021?
Articolul următorPână la 1500 de lei pentru grădiniță de la angajator! În ce condiții se acordă și cum își decontează angajatorul cheltuiala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.