Granturi pentru cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi – Schema de ajutor de stat 332/2014 a fost redeschisă

0
50
Granturi pentru cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi

Granturi pentru cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi – Schema de ajutor de stat 332/2014 a fost redeschisă! Ministerul Finanțelor Publice anunțã printr-un comunicat de presă cã se pot depune cereri pentru finanțare în baza H.G. nr.332/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor noi, care promoveazã dezvoltarea regionalã prin crearea de locuri de muncã, se arată într-un comunicat al instituției.

Care este obiectivul schemei de ajutor de stat 332/2014?

Obiectivul schemei de ajutor de stat este dezvoltarea regională prin realizarea de investiții care determină 

 • crearea a minim 100 de locuri de muncă și 
 • încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi redresarea economiei româneşti.

Granturi pentru cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi – Ce cheltuieli sunt eligibile?

Finanțarea se acordă sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuielile eligibile, pentru această schemă fiind alocat un buget de 1,5 miliarde lei.

Cheltuielile eligibile sunt costurile salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi aferente noilor locuri de muncă create ca urmare a realizării de investiţii. În costurile salariale sunt incluse salariul brut și contribuțiile obligatorii.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a fi eligibil?

 • Investițiile realizate trebuie să fie considerate investiții inițiale sau investiții inițiale în favoarea unei activități economice noi. 
 • Compania nu intră în categoria ”întreprinderilor în dificultate”, definite conform art. 2 alin. (18) din Regulament. Astfel, nu sunt eligibile întreprinderile care se află în cel puțin una dintre următoarele situații:
  • în ultimul an fiscal jumătate din capitalul social subscris a dispărut din cauza pierderilor acumulate; 
  • raportul datorii/capitaluri proprii este mai mare de 7,5;
  • capacitatea de acoperire a dobânzilor calculate pe baza EBITDA se situează sub valoarea de 1 (în cazul întreprinderilor mari).
 • Nu se află în procedură de executare silită, insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operațională, lichidare sau suspendare temporară a activităţii.
 • Nu au fost emise împotriva lor decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau în cazul în care asemenea decizii au fost emise acestea au fost executate, conform prevederilor legale în vigoare.
 • Nu au efectuat o relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiția. 
 • Este demonstrat efectul stimulativ al ajutorului. 

Cum mă pot înscrie pentru finanțare?

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, Bd. Libertăţii nr. 16, sector 5, București, menţionându-se pe documentație: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/2014”.

Pentru mai multe informații ghidul solicitantului și alte informații și documente necesare se regăsesc pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Articolul precedentRevolut lansează conturile IBAN în lei prin Libra Internet Bank – Află cum te poate afecta această modificare
Articolul următorZile libere pentru părinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.