Revolut lansează conturile IBAN în lei prin Libra Internet Bank – Află cum te poate afecta această modificare

0
31
Revolut lansează conturile IBAN în lei prin Libra Internet Bank

Revolut lansează conturile IBAN în lei prin Libra Internet Bank! Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut a anunțat joi într-o conferință de presă online lansarea în această săptămână a conturilor IBAN în lei, prin intermediul Libra Internet Bank.

Ce presupune lansarea conturilor IBAN prin Libra pentru clienții Revolut?

Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut a anunțat joi într-o conferință de presă online lansarea în această săptămână a conturilor IBAN în lei, prin intermediul Libra Internet Bank: 

”A durat mult, dar IBAN-urile vor fi disponibile până la finalul acestei săptămâni. Ce înseamnă asta? Până acum IBAN-ul era deschis în alta tara, iar utilizatorii nu puteau să își încaseze salariile în lei. În momentul acesta contul de Revolut poate deveni contul lor principal. Avem 1,25 milioane utilizatori în România și avem potențialul de a atinge 5 milioane de utilizatori în următorii 3 ani”

Beneficiile conturilor IBAN în lei

Schimbarea este binevenită pentru utilizatorii Revolut care beneficiază de următoarele avantaje:

  • de acum înainte, cu ajutorul IBAN-ului primit de la Libra, clienții Revolut vor putea opta pentru felul în care vor folosi contul. Aceștia își vor putea încasa salariile în lei simplu și gratuit. 
  • utilizatorii scapă de comisioanele percepute de băncile tradiționale pentru alimentarea contului Revolut de pe diferite carduri.

Garantarea banilor din Revolut

Obișnuiți fiind cu conturile de la bănci este firesc să ne punem problema garantării banilor din conturile Revolut. În acest sens, Irina Scarlat a făcut o mențiune în cadrul conferinței online: 

”Ca instituție licențiată, Revolut nu poate reinvesti acești bani, spre deosebire de băncile tradiționale, care îi reinvestesc în diferite produse credite ș.a. Deci în acest moment nu suntem sub incidența Fondului de Garantare. Am obținut licență bancară de la ECB și sperăm să pașaportăm această licență și în România, moment în care banii vor intra și sub incidența Fondului de garantare. Acest lucru sperăm să se producă până la finalul acestui an.”

Poate ANAF să pună poprire pe conturile Revolut?

De la lansarea Revolut în România până acum nu există un precedent privind poprirea conturilor Revolut de către ANAF. Întrebată dacă există posibilitatea ca ANAF să pună poprire pe conturile Revolut, Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut a răspuns:

”Aș dori să fac o precizare: Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. E un mit acela cum că nu pot fi restricționate conturile Revolut. La rubrica ”termeni și condiții”- acele pagini multe pe care nimeni nu le citește- scrie clar că utilizatorii se obligă să respecte legislația fiscală a statului în care se înregistrează. Iar conformitatea este o prioritate pentru noi.” 

De cealaltă parte, Emil Bituleanu, reprezentantul Libra Internet Bank a precizat că Libra asigură doar tehnologia necesară pentru ca IBAN-urile românești ale Revolut să poată funcționa, însă parteneriatul Libra-Revolut nu presupune o migrarea a clienților Revolut către baza de date a instituției bancare:

”În situatia in care Libra primeste solicitare de la ANAF pentru poprire, noi o transmitem către Revolut. Posesorii de IBAN-uri nu sunt clienți Libra, să decidem noi poprirea. Posesorii de IBAN ai Revolut sunt clienții Revolut.”

Articolul precedentProceduri GDPR obligatorii în orice IMM
Articolul următorGranturi pentru cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi – Schema de ajutor de stat 332/2014 a fost redeschisă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.